3. jan. 2024

Drupal 7 skal på velfortjent pension

#CMS #Digitalt bureau #User Interface design #User Journey #Websites #Wordpress

Vi skriver januar 2024 og skål for det. Tid til slankekurer, Hvid-Januar, nye forretningsmål og initiativer.

For virksomheder med CMS’et Drupal 7, har man de seneste år nok hørt om Drupal 7’s end-of-life (EOL). End-Of-Life betyder, at Drupal 7 ikke længere får sikkerhedsopdateringer eller bug fixes. Oprindeligt var den 13 år gamle version planlagt til at udløbe i 2021, men grundet COVID-19 blev det først udskudt til 2022 til 2023 og nu meddeler Drupal at EOL bliver 5. januar 2025 – om præcist 12 måneder (og 2 dage)…

Dette er ikke en skræmmekampagne, men blot et vink med en vognstang om, at vi her hos Checkmate hellere end gerne vil invitere til en kop kaffe og snak om hvilken retning er det bedste for jeres virksomhed.

"

At holde fast i Drupal 7 efter d. 5. januar 2025 er lidt som at sejle, mens man øser vand over bord… siger nogen.

Overvej sikkerhedsaspekter og omkostninger

Som minimum burde man veje fordelene op imod de potentielle udfordringer og langsigtede begrænsninger, der kan være ved at forholde sig passivt til sit digitale fundament. Husk, det handler ikke kun om, hvor jeres virksomhed er nu, men om hvor I er på vej hen, og om skroget kan holde til rejsen.

Står man i dag med et website der kører på Drupal 7, så er der tre veje, man kan gå:

1) Bliv på Drupal 7

2) Opgrader til Drupal 10

3) Skift til et nyt CMS

1) Bliv på Drupal 7, få en langsigtet supportudbyder der tager ansvaret (og bekymringerne) fra jer

Selv efter den 5. januar 2025, vil Drupal 7 fortsætte med at fungere. Selvom Drupals community support ophører, vil der være nogle udvalgte bureauer og leverandører, som vil tilbyde sikkerhedsopdateringer til Drupal 7 core.

Det er en midlertidig løsning, men kan være det rette for at købe sig mere tid til at samle ressourcer til enten at bygge nyt Drupal site eller skifte til et andet CMS.

2) Opgrader til Drupal 10

At opgradere fra Drupal 7 til Drupal 10 er desværre ikke bare lige et klik på en knap – det kræver liiiidt flere trin, da arkitekturen, teknologien og metoden er helt ændret i den nye version.

Det kræver en ombygning, hvilket groft sagt er det samme som at starte forfra.

3) Skift til et nyt CMS

Er man typen, hvor glasset er halvt fuldt, kan man måske se muligheden for at fornye og forbedre ens website med et andet CMS. Det er jo Nytår – en frisk start – hvor man kan rette op på de ting eller processer, som måske tidligere har været vanskelige, ineffektive eller tidskrævende.

Så, her står vi – på kanten af et nyt kapitel for 2024. Tiden venter ikke, og det burde du ej heller.

Så hvorfor ikke snuppe en kaffe med et anderledes digitalt bureau og lade os hjælpe med den rette beslutning?

Ring, skriv, connect eller kom forbi vores kontor i Borgergade 3 i København og sammen finder vi den bedste vej frem for jeres virksomhed.

[email protected] | +45 71747426

Følg med på 'grameren

Læs mere SEO Juice

En såkaldt pegefinger og behov for ansvarstagen

Læs nyhed