en
Creative digital agency
©2024

Annoncering på Google og Facebook

18. feb. 2019

#Annoncering
#Digital Bureau
#Facebook
#Google
#Google Ads
#Online Marketing
#PPC
#Socialmedia
#Søgemaskiner
Der var engang et stort internet og på det store internet…

På det store internet ville en helt masse virksomheder gerne annoncere med deres produkter, services og brands overfor den store mængde af brugere, som hver eneste dag anvendte det store internet.

Slut med evnetyrstilen og afsted med hurtige facts; For virksomheder med et begrænset marketingbudget, kan det være udfordrende at vælge annoncerings-kanal. Hvis vi finder grovsaksen frem, så kan man være fræk og påstå at det i bund og grund kommer ned til to forskellige kanaler. Google Ads og Facebook Ads – search v.s. social.

Hvad er Google Ads?

Du kender jo godt Google. Det er nok den måde du har fundet frem til dette indlæg, så vi springer lige fortællingen om verdens største søgemaskine over og går direkte i kødet på hvad Google Ads er.

Fremskridt i teknologi gennem årene har givet os som marketingfolk og endda forbrugere flere valgmuligheder end vi kunne have forestillet os i vores levetid. Som følge heraf har det ændret, hvordan vi finder, leverer og modtager information. Det har endda ændret, hvordan man handler og køber produkter i dag.

Tidligere kendt som Google AdWords, er Google Ads nu blevet en af verdens største og mest populære pay-per-click-annonceringsmetoder. Det betyder i korte træk at du som annoncør kun betaler når der bliver klikke på din annonce.

Et eksempel kunne være at en person går ind på Google og søger “Digitalt Bureau i København”. En hurtig Google-søgning viser nu en resultatside med digitale bureauer i nærheden af København. MEN BEMÆRK, at de første resultater som vises faktisk alle er markeret med et grønt “annonce”-mærke til venstre for webadressen eller “Sponsoreret” øverst til højre på skærmen. Google viser altså først annoncer for virksomheder, som har opsat en Google Ad kampagne, men keywords der matchede min Google søgning. Smart!

En ulempe ved disse Google Ads, kan være, at det blandt flere mennesker er blevet helt normalt at scrolle forbi disse første resultater, indtil man kommer ned til de organiske resultater. Altså de resultater, som ikke betaler for at blive vist, men som faktisk ligger der grundet relevans for din søgning.

Hvad er Facebook Ads?

Du kender også godt Facebook. Og ligesom Google, så indsamler Facebook mange mange mange mange data – måske mere end du ved? Der indsamles bl.a. data på de Facebook sider, som du liker, emner du deler, events du deltager til, dine venner, din fødselsdag, din nuværende placering, din sommerferie i 2014 osv osv.

Tag lige 14 sekunder og tænk lige hvilken værdi en sådan database fyldt med informationer har for virksomheder der gerne vil målrette annoncer mod bestemte brugere.

Dét er Facebook Ads.

Hvad så nu?

At annoncere på enten Google eller Facebook kan meget hurtigt komme til at koste dig mange mange penge – derfor er det vigtigt at du træder varsomt, men ikke nervøst ind på annoncør-scenen. Det sidste du ønsker er jo at ende med at spilde dit budget uden at få nogen resultater.

En af de mest kendte fodfejl, som vi ser mange laver, er at tracking af konverteringerne ikke er sat korrekt op. Man kan simpelthen ikke optimere køre en kampagne, som ikke tracker korrekt på hvad der virker og ikke virker. Du skal vide præcis, hvor mange personer der kom fra din annonce og hvor mange der så blev til kunder, leads eller andet – det er det som kaldes konverteringsrate.

Er du interesseret i at høre mere om annonceringer, eller måske få råd til hvordan din virksomhed burde give sig i kast med betalt marketing? Så skriv eller ring til os, så tager vi en dejlig kop annoncekaffe og taler det hele igennem.