Feb 17, 2020

Annoncering på sociale medier vs. TV reklamer

#Annoncering #Online Marketing #PPC #Socialmedia #SoMe #Statistik #Tv-reklamer

Reklamer på TV er noget vi alle ved, hvad er.

Nogle reklamer er forfærdelige og andre er fantastiske. Fælles for dem alle er, at det hidtil har været det mest effektive værktøj til at fremme eksponering og salg af produkter.

De seneste år er der begyndt at blæse nye vinde i reklamebranchen – og det er næppe en forbipasserende prut.

Tallene taler deres tydelige sprog. Budgetter brugt på TV er faldende, mens budgetter på annoncering via de sociale medier stiger og stiger og stiger…

Men det tror da fanden, når de gode gamle TV-pakker er i fritfald efter streamningtjenester som Netflix, HBO og Apple TV Plus er kommet til. Det betyder jo bare, at der generelt bliver et smallere og smallere publikum til TV reklamerne.

"

Men er det ensbetydende med at TV er dødt og SoMe Ads er vejen frem?

Lad os lige afdække hvad reklamer på sociale medier egentligt er..

“Social media ads” er enhver form for markedsføring, der er udviklet til og er afhængig af sociale netværk og medier – Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, m.fl.

Via reklamer på disse platforme er det muligt at nå nye målgrupper, engagere sig i eksisterende kunder, øge kendskabet til ens brand og fremme den generelle kommunikation med forbrugere.

Som virksomhed kan du enten oprette native annoncer på sociale medier, udvikle indhold på egen kanal eller samarbejde med de populære social media rockstjerner – de såkaldte Influencers – som kan producere, implementere og promovere sponsoreret indhold for deres følgerbase.

 

Tilbage til fordelene ved reklamer på Social media vs. TV reklamer

Annoncering på sociale medier udnytter det massive datagrundlag, som hele det sociale netværk er bygget på.

Denne data kan bruges til at målrette dit budskab direkte mod de brugere, der allerede har udtrykt interesse for dit produkt eller ydelse, hvilket øger effektiviteten af din reklamekampagner og samtidig skaber en bedre oplevelse for modtageren.

På den anden side af bordet har vi TV reklamerne, som kun kan målrette mod bred målgruppedemografi. Under fodboldkampe kunne det f.eks. være en Carlsberg reklame – absolut effektivt, men også P*KKE dyrt.

En anden fordel ved markedsføring på sociale medier er, at reklamer på f.eks. Instagram fremmer kommunikationen mellem brand og forbruger (ofte udtrykt i likes, kommentarer, tagging osv.) – altså er det meget nemmere at få direkte feedback om sit produkt eller ydelse.

"

Forestil dig at du vil dele en TV reklame med en ven – good luck with that.

Pris pris pris

Måske er en af de allervigtigste parametre for overhovedet at lave annoncering prisen. Hvad kåååstern… (altså hvad koster den).

Det er endegyldig bevist, at annoncering på sociale medier er billigere end nogen form for reklame, der er tilgængelig i dag. Det er en af ​​de eneste former for medier, der kan skaffe dig eksponering for over 1.000 mennesker for mindre end $3.

Så for at svare på spørgsmålet om TV reklamer er blevet overhalet af annoncering på sociale medier, er svaret enkelt. Ja.

Går du og har tanker om at annoncere dit produkt, øge kendskabet til din virksomhed, eller indhente leads fra sociale medier, så kom forbi vores kontor til en kop kaffe og lad os tale om det.

Læs mere SEO Juice

Vi nægter, at lade Coronavirus lukke vores virksomheder

Læs nyhed